Čtvrcená srdíčka artyčoků/Artyčoková srdíčka – čtvrtky, 305 g

Cena za kg 586,8Kč/kg

V ČR stále poměrně netradiční, ale taaak vynikající. Na čtvrtky krájená artyčoková srdíčka v nálevu připravovaném podle starodávného receptu z Alicante – pouze s olejem, česnekem, petrželkou, bazalkou a vinným octem. Ideální delikatesa, pokud chcete vyzkoušet něco nového.

179 Kč
Dostupnost: Skladem (2 ks)
Kód: 176
Čtvrcená srdíčka artyčoků/Artyčoková srdíčka – čtvrtky, 305 g
570 ctvrcena srdicka artycoku artycokova srdicka ctvrtky don gastronom 305 g.jpg
Novinka
Dárek
Dárek k objednávce nad 2000 Kč
Ke každé objednávce nad 2000 Kč
Doručení do druhého dne
na jakékoliv místo v Praze

Detailní popis produktu

Na čtvrtky krájená srdíčka artyčoků, která patří mezi jejich nejlahodnější části. Srdíčka jsou naložena v nálevu připravovaném podle starodávného receptu z Alicante – s olejem, česnekem, petrželkou, bazalkou a vinným octem. V ČR jsou sice artyčoky stále netradiční pochoutkou, ale díky jejich nezapomenutelné, mírně oříškové chuti si je okamžitě zamilujete.

Jak si artyčoková srdíčka nejlépe vychutnat

Díky lehce oříškové chuti jsou artyčoky fantastické samotné, s kapkou kvalitního olivového oleje či na pizze. Jako osobní tip doporučujeme srdíčka obalit v těstíčku, osmažit a podávat s česnekovým aioli nebo jemně opečené promíchat se špagetami.

Složení: Artičoky, slunečnicový olej, koření, sůl, ocet, kyselina citronová, kyselina askorbová.

Velikost balení: 305 g

🥘 Španělské artyčoky na olivovém oleji s česnekem a paprikou

Ingredience (na 2 porce):

  • 1 konzerva čtvrcených artyčokových srdcí (305 g)

  • 3 stroužky česneku

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

  • 1 lžička uzené sladké papriky (pimentón dulce)

  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

  • Čerstvá petrželka na ozdobu

  • Plátky chleba na podávání (ideálně bageta)


Postup:

  1. Příprava artyčoků:
    Slijte nálev z artyčoků a osušte je papírovou utěrkou.

  2. Opečení česneku:
    Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájený česnek. Restujte na mírném ohni do zlatova.

  3. Přidání artyčoků a papriky:
    Přidejte artyčoky na pánev, osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou. Promíchejte a smažte dalších 5 minut, aby artyčoky získaly vůni a chuť.

  4. Servírování:
    Přendejte na talíř, posypte nasekanou petrželkou a podávejte s čerstvými plátky chleba.


Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální jako tapas nebo lehká večeře. Skvěle se k němu hodí sklenka suchého španělského vína, například Viura nebo Tempranillo.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Potvrďte nám​​, že už vám bylo 18 let, a vyberte si nastavení cookies.

Můžete „Přijmout všechny cookies,“ nebo se pod tlačítkem „Nastavení cookies“ dozvědět vše podstatné a nastavit si preference. Samozřejmě můžete volitelné cookies odmítnout, čímž zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.