Mušle CUCA Navajas al natural 65g (netto 120gr)
Cena za kg 4107,6Kč/kg
🥗 Středomořský salát s mořskými Navajas, pomerančem a fenyklem
🇪🇸 Ensalada fresca con navajas, naranja y hinojo
🧂 Ingredience (na 2 porce):
-
1 konzerva Mušle CUCA Navajas al natural 65 g
-
1 menší pomeranč (nebo 1/2 grep)
-
1/2 malého fenyklu (nebo trochu řapíkatého celeru, pokud není)
-
Několik listů rukoly nebo salátového mixu
-
1 lžíce extra panenského olivového oleje
-
1 lžička citronové šťávy nebo bílého vinného octa
-
Špetka mořské soli a čerstvě mletého pepře
-
Čerstvá máta (volitelně)
🥄 Postup:
-
Příprava mušlí:
Slijte nálev z mušlí CUCA Navajas a osušte je jemně papírovou utěrkou. -
Pomeranč:
Oloupejte pomeranč, odstraňte bílé blány a nakrájejte ho na plátky nebo segmenty. -
Fenykl:
Nakrájejte fenykl na velmi tenké plátky (ideálně mandolinou), pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědl. -
Sestavení salátu:
Na talíř dejte rukolu/salátový mix, na něj navajas, plátky pomeranče a fenyklu. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem. Na závěr můžete přidat pár lístků máty. -
Servírování:
Podávejte jako svěží předkrm nebo lehký oběd. Výborně se hodí ke skleničce suchého bílého vína, např. MdeT Blanco nebo MdeT Rosado.