Mušle Navajas al natural Orbe 63g (netto 111gr)
Cena za kg 2047,6Kč/kg
🦪 Teplé mořské Navajas s česnekem, petrželí a bílým vínem
🇪🇸 Navajas salteadas al ajillo con vino blanco
🧄 Ingredience (na 1–2 porce):
-
1 konzerva Navajas al natural Orbe 63 g
-
1 stroužek česneku
-
1 lžíce extra panenského olivového oleje
-
30 ml suchého bílého vína (nebo trochu citronové šťávy)
-
Špetka mletého pepře
-
Špetka mořské soli (dle chuti)
-
Trochu čerstvé petrželky
-
Chilli (volitelně)
-
Chléb na podávání (např. bageta)
🔥 Postup:
-
Příprava:
Špičáky slijte a osušte kuchyňským papírem. -
Opečení česneku:
Na malé pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek (a chilli, pokud používáte). Restujte na mírném ohni dozlatova – nespalte! -
Restování špičáků:
Zvyšte plamen na střední. Přidejte mořské špičáky a lehce je opékejte 1–2 minuty, opatrně obracejte. Zalijte bílým vínem a nechte cca 1 minutu odpařit. -
Dokončení:
Sundejte pánev z ohně, posypte nasekanou petrželí a opepřete. Podle chuti dosolte. -
Servírování:
Podávejte ihned, ideálně s opečeným chlebem. Skvěle ladí s vychlazeným viura MdeT Blanco, nebo sklenkou cavy.